Китай твърди, че президентът на САЩ Джо Байдън публично е провокирал Пекин,

...
Китай твърди, че президентът на САЩ Джо Байдън публично е провокирал Пекин,
Коментари Харесай

Китай отговори остро на Байдън

Китай твърди, че президентът на САЩ Джо Байдън  " обществено е предизвикал " Пекин, като е нарекъл държавния глава Си Дзинпин  " деспот ". 

Това съобщи Мао Нин, представител на Министерството на външните работи на Китай, представен от организация " Блумбърг ". На брифинг в Пекин тази сряда, 21 юни, Нин назова мненията на Байдън " безотговорни ".

Според нея това " опонира на съществени обстоятелства и дипломатически протоколи, съществено нарушава политическото достолепие на Китай и е обществена политическа провокация ".

На 20 юни Джо Байдън съобщи по време на благотворително събитие в Калифорния, че Си е бил учуден от шпионския балон, който прелетя над Съединени американски щати по-рано тази година, и " даже не е знаел, че е там ". " Това е най-големият позор за диктаторите - когато те не знаят какво се е случило ", съобщи Байдън.

Коментарите на американския президент и отговорът на Китай демонстрират какъв брой нежни са връзките сред най-големите стопански системи в света, при изискване че те имат фундаментални различия по въпроси, засягащи правата на индивида, технологиите, търговията и продажбата на оръжия на Тайван.

На 18-19 юни държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен бе на посещаване в Китай. Той организира диалози с външния министър Цин Ган, които Държавният департамент назова " смислени и градивни ". Освен това се срещна със Си Дзинпин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР